Nedre Skinnes Gård

nedre_1

På en gård vid en fjord i Norge bor ett ungt par med fötterna djupt ner i myllan men med stora visioner i huvudet. Egendomen består av gårdsbyggnader, marker, skog och en halvö som går under namnret Skinnesmoen. De ville att vi skulle se över större delen av deras ägor för att utveckla en destination med plats för alla möjliga verksamheter: Skinnesmoen – en anden verden. Idén går ut på att du lämnar ditt vanliga liv och din bil bakom dig i samma stund som du träder ut i naturen. På halvön skapade vi lämningar av en tidigare civilisation som av oförklarlig orsak gått under. På dessa byggde vi en värld som med sin historia gav oss regler för hur man i framtiden kan utforma olika sorters byggnader. Här skapades förutsättningar för bland annat övernattning, växthusrestauranger, yogasalar och stall. Allt presenterades som en inbunden bok där historien beskrevs i ord och bild. Som den enda med erfarenhet av att jobba med så stora arealer blev mitt jobb att sätta historien och ramarna för de andras arbete.