Tampereen Tornihotelli

tampere_2

tampere_7

tampere_8

tampere_1

tampere_5

tampere_9

En av Stylts större kunder är S-group, de driver bl.a. Finlands största hotellkedja Sokos och ett stort antal restauranger och barer. Sokos Hotels är i paritet med Scandic men drivs av kooperationen. 2012 vann Stylt en tävling om att ta fram koncept för deras nya hotell i Tammerfors. Det är ett 24 våningar högt torn som byggts ovanpå ett gammalt lokstall och hyser 300 gäster, kofenrensyta för 600 personer, skybar, restaurang och ett publikt kontorsplan. Tammerfors är en stad vars forna identitet som industristad har bytts mot vara ett säte för kreativitet och lära. I Finlaysons gamla maskinhallar växer nya kreativa verksamheter fram precis som det nya hotellet tornar upp sig ur det gamla. Vi lät det kreativa Tammerfors smitta av sig på hela hotellet och i arbetet hade vi ansvar för konceptet och den lokala arkitektbyrån ansvarade för designen. Som handläggande arkitekt hade jag ofta rollen som creative director för både mina svenska och finska kollegor. I slutskedet fick vi också möjligheten att ta över en del av detaljerna och då främst de grafiska delarna i inredningen.